HTML

A blogger neve: "ádáz próféta"

Friss topikok

  • Adani: A videokártya screen loggere hova mentette a kepernyokepet? Honnan volt eprom égető ill. Hogy sike... (2021.06.20. 21:22) Hekk-háború
  • maztro: tothbalint.info - Akik még nem értesültek Februárban bekövetkezett haláláról (ezen a blogon jelenl... (2020.05.13. 00:07) Nem tehetek róla (3/3)
  • dangbird: A "folytatás holnap" nem úgy értendő, mint a Bujdosó esetében, hogy "majd egyszer", hanem tényleg ... (2020.01.06. 11:32) Nem tehetek róla (1/3)
  • dangbird: @Kither Deckel: Ez mire vonatkozott? (2019.08.15. 14:40) Kupaktanács
  • Erich: Somlósi Lajos anyagai szerintem a legjobban csak az vele a probléma,hogy nagyon kevés ember jut el... (2018.12.23. 18:55) Újra az egészséges étkezésről - olvasói levél

Címkék

13 (1) 2010 (1) advent (1) Ákos (1) borg (1) cameron (1) Chase (1) Csillagok Háborúja (1) Cuddy (1) disney (1) download (1) Dűne (1) dvd (1) dvdrip (1) film (1) filmezés (1) filmrendezés (1) Flynn (1) Foreman (1) forgatás (1) Frank Herbert (1) George Lucas (1) hangszerkesztés (1) Harry Potter (1) házi (1) House (1) Imája (1) J. K. Rowling (1) karácsony (1) katona (1) készítés (1) Kétfarkú (1) kórház (1) kutya (1) Luca (1) master (1) movie (1) népmese (1) part (1) rajzfilm (1) Rapunzel (1) Rasa (1) star (1) Star Wars (1) Tangled (1) Taub (1) tomcat (1) Törley (1) torrent (1) Trek (1) utómunka (1) választás (1) viccpárt (1) videó (1) videószerkesztés (1) Walt (1) Wilson (1) yang (1) yin (1) Címkefelhő

Tojástekercs-szerűség

2013.11.07. 09:12 dangbird

A héten improvizáltam egy vacsorát, már nem is tudom, hányadik saját fejlesztésű receptem, de ezt most megosztom.

3 tojást elválasztunk, a fehérjéhez egy csapott evőkanál lisztet keverünk csomómentesen, sózzuk, majd megsütjük úgy, mintha tükörtojás lenne (meg lehet fordítani, hogy gyorsan kész legyen), de egy pár cseppnyi nyersanyagot meghagyunk. A kész "lepényt" megkenjük vajjal, reszelünk rá füstölt sajtot, megszórjuk pirospaprikával. A sárgájához ütünk még 1-2 tojást, adunk hozzá tejfölt, petrezselymet, fokhagymát, kakukkfüvet (a kakukkfű egyébként is "sztenderd" fűszer a tojáshoz, sokan nem tudják, de gyakorlatilag minden tojásos ételt fel lehet dobni vele - tojásos galuska, rántotta, tojásleves, stb.), sót és jó sok borsot, majd megsütjük kocsonyás rántottának, aztán rátesszük a "lepényre", megtöltjük vele úgy, mintha palacsinta lenne, és a tekercset "lezárjuk" a félretett lisztes fehérjével, visszadobjuk egy percre a serpenyőbe, hogy a "pecsét" megszilárduljon, meg kicsit megpiruljon a külseje, a belseje pedig teljesen megszilárduljon, a sajt megolvadjon, stb. Ha kész, ketté lehet vágni, két embernek elég vacsorára.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marioatreides.blog.hu/api/trackback/id/tr726226181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cath 2013.11.08. 08:29:33

zze, de nem téglapakolás után :).
süti beállítások módosítása