A héten improvizáltam egy vacsorát, már nem is tudom, hányadik saját fejlesztésű receptem, de ezt most megosztom.
3 tojást elválasztunk, a fehérjéhez egy csapott evőkanál lisztet keverünk csomómentesen, sózzuk, majd megsütjük úgy, mintha tükörtojás lenne (meg lehet fordítani, hogy gyorsan kész legyen), de egy pár cseppnyi nyersanyagot meghagyunk. A kész "lepényt" megkenjük vajjal, reszelünk rá füstölt sajtot, megszórjuk pirospaprikával. A sárgájához ütünk még 1-2 tojást, adunk hozzá tejfölt, petrezselymet, fokhagymát, kakukkfüvet (a kakukkfű egyébként is "sztenderd" fűszer a tojáshoz, sokan nem tudják, de gyakorlatilag minden tojásos ételt fel lehet dobni vele - tojásos galuska, rántotta, tojásleves, stb.), sót és jó sok borsot, majd megsütjük kocsonyás rántottának, aztán rátesszük a "lepényre", megtöltjük vele úgy, mintha palacsinta lenne, és a tekercset "lezárjuk" a félretett lisztes fehérjével, visszadobjuk egy percre a serpenyőbe, hogy a "pecsét" megszilárduljon, meg kicsit megpiruljon a külseje, a belseje pedig teljesen megszilárduljon, a sajt megolvadjon, stb. Ha kész, ketté lehet vágni, két embernek elég vacsorára.