HTML

A blogger neve: "ádáz próféta"

Friss topikok

  • Adani: A videokártya screen loggere hova mentette a kepernyokepet? Honnan volt eprom égető ill. Hogy sike... (2021.06.20. 21:22) Hekk-háború
  • maztro: tothbalint.info - Akik még nem értesültek Februárban bekövetkezett haláláról (ezen a blogon jelenl... (2020.05.13. 00:07) Nem tehetek róla (3/3)
  • dangbird: A "folytatás holnap" nem úgy értendő, mint a Bujdosó esetében, hogy "majd egyszer", hanem tényleg ... (2020.01.06. 11:32) Nem tehetek róla (1/3)
  • dangbird: @Kither Deckel: Ez mire vonatkozott? (2019.08.15. 14:40) Kupaktanács
  • Erich: Somlósi Lajos anyagai szerintem a legjobban csak az vele a probléma,hogy nagyon kevés ember jut el... (2018.12.23. 18:55) Újra az egészséges étkezésről - olvasói levél

Címkék

13 (1) 2010 (1) advent (1) Ákos (1) borg (1) cameron (1) Chase (1) Csillagok Háborúja (1) Cuddy (1) disney (1) download (1) Dűne (1) dvd (1) dvdrip (1) film (1) filmezés (1) filmrendezés (1) Flynn (1) Foreman (1) forgatás (1) Frank Herbert (1) George Lucas (1) hangszerkesztés (1) Harry Potter (1) házi (1) House (1) Imája (1) J. K. Rowling (1) karácsony (1) katona (1) készítés (1) Kétfarkú (1) kórház (1) kutya (1) Luca (1) master (1) movie (1) népmese (1) part (1) rajzfilm (1) Rapunzel (1) Rasa (1) star (1) Star Wars (1) Tangled (1) Taub (1) tomcat (1) Törley (1) torrent (1) Trek (1) utómunka (1) választás (1) viccpárt (1) videó (1) videószerkesztés (1) Walt (1) Wilson (1) yang (1) yin (1) Címkefelhő

Újra az egészséges étkezésről - olvasói levél

2013.08.02. 16:07 dangbird

"Kedves Bálint!


Két pici fiam van, szeretném a mai körülmények között lehetséges legjobb ételeket adni nekik. Sok mindent hallottam ezzel kapcsolatban, ezért kérném véleményed/segítséged, ilyesmikre nem kapok értékelhető választ egy szakácskönyvből ill. gyógyszeripar pénzelte iskolákban végzett szakembertől sem. Ezoterikus körökben is mindent lehet hallani, és annak az ellenkezőjét is. Az eddig begyűjtött infóim alapján kérdésem a következő lenne:

Mi az igazság, mi tévő legyek, hogy a legjobb legyen a szervezetünknek az étel:

A vitaminok 60 fokon elolvadnak - ez hazugság, marad a főtt ételben is vitamin.

Ne együnk sok sót - ennünk kell sót, rendesen, csak JÓ sót kell enni (mert direkt szennyezik a mezei bolti sót, hogy betegek legyünk tőle)

a fagyasztott étel halott étel, nincs benne semmi tápanyag, roncsolja a víz szerkezetét, szárítva kéne tartósítani (mi egyszer vágunk az évben disznót, csirkét, boltban nem veszek húst, ami van az is a hűtőben, kivétel a füstölt kolbász és oldalas.akkor ha most valaki csak fagyasztott kaját enne egy idő múlva meghalna?!) lelkiismeret furdalásom van, amikor ilyesmit főzök

a legjobb a környezetünkben megtermett étel. Van kertünk, de természetesen nem tudunk mindent megtermelni, amit enni szeretnénk. Mennyire mérgező ha banánt eszünk? Nem szoktunk sokat, azt inkább csak télen, mert nagyon finom. Milyen finom lehet az, amit nem zölden szednek le?...

Mennyire szennyezi a szervezetet az állati eredetű étel? Most vadászok kecsketejet, addig marad a tehén, az is kevés. Nem szeretném a gyerekeket vegának nevelni, majd eldönti szeretne e az lenni. Húsevéssel kapcsolatban hallottam, hogy lehet enni húst, csak nem minden nap mint manapság, hanem csak 3-4 naponta, mert addigra tisztul ki az auránkból is.

a csapvíz klóros, meg minden butító vegyszer van benne, a pet palacból meg méreg oldódik a vízbe. Főzzem fel a vizet? Vagy az 5 l-es műanyag kannában árult pí vizet igyuk?

mikrózni nem szabad, szennyezi a kaját, legjobban roncsolja a vizet (néha csak melegítek benne, sajnos bébiételt is persze lelkiismeret furdalás közben)

tűz nélkül főzni nem jó, a legrosszabb a mikró, utána a villanytűzhely, na nekem ilyen van -> lelkiismeretfurdalás

amit gondolsz amikor főzöl, bele főzöd az ételbe - erre kíváncsi lennék konkrétan hogy működik próbálok nem a napi dolgaimat számba venni és a fent említett főzéssel kapcsolatos szorongásaimat elfelejteni.

ha szeretettel sikerült megfőzni, akkor evés közben is figyeljek oda mert a gondolataimat beépítem az ebéddel (mondjuk ez könnyű, mert a gyerekekkel együtt eszem, akkor meg rá figyelek, programozom szépen a falatoknál, hogy ettől leszel okos, erős stb. :)

a szervezetünk ugye energiából áll, és az egészségünk állapota kis százalékban függ a fizikai kajától, a csakrák helyes működése a lényeg (akkor hogy gyógyulhat meg valaki, ha komolyan végig csinál egy épeszű diétát?)

és végül a tromf Jézusnál: nem az a lényeg, hogy mi megy be a szádon, hanem hogy mi jön ki rajta.

Na, ezt adjam össze!

szóval mi az igazság? Nincs valami módszer, amivel meg lehet takarítani az ételt, akkor nem aggódnék. Annyit szoktam csinálni, hogy a gyerekek adagját mindig megáldom. Csak egy rövid imát mondok, amit anyukámtól tanultam,de szerintem ez kevés. Próbálok koncentrálni, és addig a pár másodpercig ált. semmi másra nem gondolok.
Vagy teljesen mindegy mit eszünk, csak finom legyen, jóízűen együk és ne görcsöljek semmin se főzéskor, se evéskor?

Hatalmas teher kerülne le a vállamról, ha tisztában lennék a fentiekkel, mert most már anyukaként életem végéig főzni fogok, és szeretném a legjobbat a családomnak.

Szép napot! Köszönöm a választ!"

Kedves Kati!

Akkor megpróbálok sorrendben haladni. Először is, én is csak a saját véleményemet, nézőpontomat tudom leírni a feltett kérdésekben.

Ezoterikus körökben és könyvekben valóban minden és mindennek az ellenkezője benne van, ez részben azért van, mert egy csomó fél- és tévinformáció, félreértés, médiumi félreközvetítés, stb. van az ezoterikus világban, másrészt különböző, látszólag ellentmondó nézetrendszerek nem feltétlenül zárják ki egymást, főleg az életmódbeli meggyőződések terén, hiszen egyes emberekre más-más vonatkozik.

A vitaminok valóban csak fokozatosan esnek szét főzés közben. Amennyire kevés nyers zöldség-gyümölcsöt eszik manapság az emberek nagy része, mind meghalnának skorbutban, beriberiben és egyéb vitaminhiányos betegségekben, ha tényleg egy minimális hőkezelés is lenullázná az ételek vitamintartalmát. Ez a történet a „raw vegan”-izmusról szól, hiszen egyes ezoterikusok úgy gondolják, a legjobb csak teljesen természetes állapotban hagyott zöldség-gyümölcs fogyasztása, és még a hűtőszekrényt is el kell felejteni, mert a hőkezelt ételt a szervezet „nem ismeri fel”. Én ezt a nézetet nem osztom, hiszen az embert táplálkozásában az állatoktól megkülönböztető egyik legfontosabb ismérv, hogy az ember főzi az ételét. A fogazati diéta című bejegyzésemben már írtam erről. Elvileg a legkedvezőbb helyzet az, ha az ember táplálékának egy negyede a nyers gyümölcs és zöldség, nemcsak a „fogazati diéta-elmélet” szerint, hanem a magyar paraszti hagyományban is ezt az arányt tartották régen, a Mária Terézia-féle országpusztítás (akarom mondani „gazdaságélénkítő földreformcsomag”!) előtt. Természetesen egy négy évszakos országban nem lehet napi szinten tartani az arányokat, de éves szinten nem árt próbálni közelíteni.

A só- és fűszermentesség hasonló kategória. Az persze jó tanács, hogy ne sózzuk túl az ételt, de a teljes sómentesség sem túl jó ötlet. (Lásd a fent említett bejegyzést.) Az emberi táplálkozás egy másik fontos ismérve, hogy az állatokkal ellentétben az ember sózza és fűszerezi az ételét. Hogy hány gramm sót kell enni naponta, arra is közölnek mindenféle pontos számértékeket, de ez is emberenként változik, és mindenki érzi, mennyire van szüksége. A bolti sók közül nem lehet igazán tudni, hogy melyik mennyire „mesterséges”, de amelyik ragyogó hófehér, azzal biztosan bűvészkedtek egy sort. Néhol lehet kapni eredeti erdélyi bányászott sót, ami hamuszürke, 100% természetes só.

A fagyasztás valóban roncsolja az étel fehérjeszerkezetét, ezért a feldolgozása többleterőforrást igényel a szervezet részéről, érezni is lehet, főleg kiadósabb evés után, hogy mennyire elnehezít, mennyire „leszívja” az embert. Befőzés, szárítva-füstölve eltartás valóban jobb ötlet, vidéki háznál, ahol szokott lenni disznóvágás, mindenképpen érdemes építeni egy kis füstölőkamrát.

Az is igaz, hogy érdemes minél több mindent házilag megtermelni, amit meg nem, azt lehetőleg a közvetlen tájegységből beszerezni. Amiből mindenképpen érdemes saját termelésűt használni: a fűszerek. A fűszer az étel lelke. Egy-két fűszernövényt még lakásban, cserépben is lehet tartani, ha valakinek nincs kertje.

A banán nem hiszem, hogy „mérgező” lenne. Szerintem alapvetően nincs probléma azzal, ha néha az ember eszik távoli országból, másik földrészről származó dolgot (narancs, banán, rizs, stb.) ha az az étrendjének csak pár százalékát adja. Ugyanakkor egyes tájidegen fajok helyben való megtermelése sem segít - az európai embereknak pl. csak 8-10%-a tudja feldolgozni a szójafehérjét. (Egy ázsiai génszekvencia kell hozzá, ez a magyaroknál nagyobb arányban fordulhat elő.)

Az „állati eredetű étel” egy eléggé összetett fogalom; a hús és a sajt egymással nemigazán összehasonlítható dolgok. A hús valóban szennyezi az aurát, a túl sok húsevés szellemileg, fizikailag is tompít. A paraszti hagyományban egy héten egyszer, vasárnap délben ettek húst, illetve ünnepnapokon, de minden évben tartottak egy hosszabb húsmentes időszakot (nagyböjt), hogy tisztuljanak. A húsevés hatása teljesen kb. 2 hónap alatt tisztul ki az aurából és a testből. Az állati eredetű étellel kapcsolatban nem mindegy, hogy milyen az állat, mármint milyen körülmények között tartják és hogyan vágják. A bolti hús nagyrésze olyan állatoktól származik, amelyeknek borzalmas az élete és a halála is. Mivel egymásra zsúfolva tartják őket, rengeteg antibiotikumot kapnak, és még arra jönnek a vágóhídi rettegés miatt kiválasztott toxinok és hormonok (adrenalin – aztán csodálkozunk, hogy mindenki feszült és idegbeteg). A házi vágás minden szempontból jobb, ahol az állatnak nyugodt, boldog élete van és az embernek lehetősége van a vágás előtt elkérni az állat életét. Valószínűleg van valami a Jotengrit azon állításában, hogy az örömtelen életű állat (soha meg nem látja a napvilágot, nem keresheti meg magának a kedvére való táplálékot, soha nem párosodik életében) húsa, teje, tojása beteggé teszi az embert. A tehéntejet egyébként mindenképpen jobbnak tartom a kecsketejnél, a tehén a Bika tulajdonságot testesíti, így a tejében több tejúterő van.

A csapvizet klórgázzal kezelik, ez idővel elillan belőle! Amikor a pohár falán elkezdenek buborékok megjelenni, az jelzi, hogy már nincs a vízben klór, és megindult benne az élet. Szűrőkancsót is lehet kapni, amibe havonta cserélhető szenes betétet kell tenni, és kiszűri a vízből a szennyeződéseket és a klór nagyrészét is. A napfény hatására a víz kvantumszerkezete is az emberi szervezet számára kedvezően változik meg, ezért is érdemes a csapból kitöltött vizet egy pár percig állni hagyni, mielőtt megissza az ember.

Mikró abszolút halál kategória, és teljesen jól meg lehet lenni nélküle, nekünk sincs mikrónk, a szüleimnek sincs. Ha már bébiétel: babaholmik, (ruhák, cumisüveg, stb.) fertőtlenítésére viszont jól és ártalmatlanul lehet a mikrót használni, szárazon kell betenni a dolgokat egy percre.

Villanytűzhely miatti lelkiismeret-furdalás helyett érdemes beszerezni egy sparheltet.

Az anyagi test és a lét egyéb rétegei, szintjei oda-vissza hatásban vannak egymásra. Ennek tipikus példája az alkohol, ami csak egy kémiai anyag, mégis tudatállapot-változást idéz elő. Szóval ép testben ép lélek. Jézusnak valóban igaza van, a dolog szellemi része tényleg fontosabb, a testet megfelelő szellemi berendezkedéssel el lehet tartani kenyéren-vízen, vagy akár teljesen táplálék nélkül is (inedia). Egy zen buddhista mester előadásán voltam sok évvel ezelőtt, mikor a közönségből valaki megkérdezte, mit gondol a húsevésről, ő is azt mondta: nem az a fontosabb, hogy miből nyerjük az energiát, hanem hogy mire használjuk. (És akkor itt jöhetne a klisé, hogy Hitler is vegetáriánus és absztinens volt. Miközben Jézusról is, Buddháról is feljegyezték, hogy néha evett húst és ivott alkoholt.)

Nem, sajnos az étel az élet, tehát az „ételtakarítás” kb. annyira reális, mint a „karma leszedés”. Az élet/étel egy folyamat, amikor az ételt megesszük, az bennünk folytatódik tovább és mindazok a folyamatok is bennünk folytatódnak tovább, amelyek eredményeként az étel létrejött. Ugyanakkor indiai jógik, afrikai varázslók, szibériai sámánok beavatásánál egyaránt megtalálható elem, hogy halálos dózisú mérget kell fogyasztani és ezt a szervezetben „transzmutálni”.

Az ételáldozat bemutatása egyébként a családfő dolga lenne, de ezen a téren a megvalósítás már teljesen az egyéni elképzelés kérdése.

(A szerző nem dietetikus, természetgyógyász vagy orvos!)

További meghallgatnivaló: Somlósi Lajos - A magyar konyha című előadása, illetve egyéb Somlósi-előadások

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marioatreides.blog.hu/api/trackback/id/tr976226182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli78 2013.08.02. 23:13:04

Kedves Anyuka, ajánlom ezt a videót, igaz egy kicsit hosszú.Egy orvos magyarázza el benne a só élettani működését a szervezeten belül, valamint arra is rávezet, hogy a szervezet 250 gramm sót tartalmaz és az köti meg a szervezetben a vizet a vese működése során.Ezért hát a túl sok só fogalma különösen hangzik ezek után.Persze a só minősége nem mindegy.A Nagyimnak olyan sója van ami tele van mindenféle szemétdarabokkal és rossz az íze.Úú most veszem észre, összekevertem tegnap az ú és az ű betűt a billentyűzeten, ígyekeztem fejből visszatenni a billentyűket takarítás után... http://www.youtube.com/watch?v=ZXd_39cRwLU

Gergő92 2013.08.05. 00:31:14

Én is úgy szoktam csinálni, hogy a vizet kirakom a Napra és nyitva hagyom a tetejét is a flakonnak. Van amúgy egy kistermelőkből álló csoport, akik azt csinálják, hogy zöldségeket,gyümölcsöket,tojást szállítanak Budapestre és szegedre. Hetente küldenek élelmiszercsomagokat. Télen nincsen, és össszel meg inkább befőtteket,lekvárokat visznek. ahogy számolgattam, nekem úgy tűnt egész jó áron is van. Ha megtalálom akkor belinkelem az oldalt. Egyébként bonyolult dolog tud lenni az, hogy akkor most mit kéne enni, inni, a múltkor is fel-alá járkáltam a Lidliben, hogy mit vegyek. Bizony időben fel kell kelni, ha a piacra még időben oda akar érni az ember. Sok városban, faluban vannak tejesek akiktől olcsón lehet venni tejet,sajtot,túrót...mondjuk Budapesten nem tudom mennyire népszerű ez a dolog. Végül is lehetőségek tárháza van most is, csak jobban utána kell járni.

Gergő92 2013.08.05. 00:44:55

http://evkerek.blogspot.hu/p/elerhetosegunk.html

cath 2013.08.05. 21:09:55

"amit gondolsz amikor főzöl, bele főzöd az ételbe" - főzés közben mi másra lehet gondolni, mint hogy mi kell még bele és mikor :) és mennyi... cumi mikrózását szárazon nem javaslom. (vízzel meg akkor jobb a forralásos sterilizálás) A víz szerintem iható a legtöbb helyen, mi fél évig forraltuk csak tápszerekhez, egyéb babakajákba, a forralással ugyanis főleg az ásványi anyagok válnak ki belőle, tehát egy ásványi anyag mentes vízzel itatod a gyereket... Ha van saját kert és szoktak lenni disznóvágások, akkor már egészségesebb kaját eszik az olvasó mint az "átlagmagyar". Szerintem nem kell enynit parázni mindenen. Mértékkel mindent lehet. arany középút. És persze érzéssel. A gyerek tudja mi kell neki, mihelyst kicsit is nagyobbacska és jelzi. Van aki húst hússal eszik fél évig, aztn fél évig csak gyümölcsöket...

SMelis 2013.08.17. 20:15:46

"A víz szerintem iható a legtöbb helyen, mi fél évig forraltuk csak tápszerekhez, egyéb babakajákba, a forralással ugyanis főleg az ásványi anyagok válnak ki belőle, tehát egy ásványi anyag mentes vízzel itatod a gyereket..." - Nos, szerintem ha a vizet forralod, akkor csak a H2O távozik belőle gőz formájában, az ásványi anyagok nem párolognak el belőle. Tehát nem ásványianyag-mentes vizet, hanem erős túlzással VÍZMENTES ásványianyag koncentrátumot kapsz a forralás után. Arról nem is beszélve, hogy a csapvízben lévő kémiai anyagok, mérgek, nehézfémek, hormonok stb. szintén nem távoznak a forralással, csak a biológiai fertőtlenítés érhető el vele. Szerintem.

cath 2013.08.18. 13:08:17

aj. nem azt írtam hogy elpárolog a vízből az ásványi anyagok jó része a forralással, hanem hogy "kiválik" belőle- és ott lesz az edény falán, azaz a vízben nem, amit kiöntesz belőle. Ezt meglovagolva lehet is már 600féle "babavizet" kapni, ami olyan "ásványvíz" ami 600ezer méterről jön (természetesen francia vagy németországban, nem innen...) és forralás nélkül adhatod a gyereknek.(magyarországi friss forrásaink elfelejtve - hogy ez bizonyos szmepontból jó, az egy más kérdés) A mérgek, nehézfémek meg egyéb dolgok meg a levegőben is benne vannak, meg a szederben amit a körúton veszel és megmosod az első nyilvános kútnál... Aki városban lakik nyilván mérlegelte, hogy leveleken alszik-e és nyúlra vadászik, avagy kell neki a vízvezeték-rendszer... És ha kell az utóbbi, akkor elfogadta, hogy kap mellé nehézfémet és mérgeket is. A gyereke is. Ez ellen nem az a jó módszer hogy 50féle víztisztzítót meg levegőszűrőt meg vitamint meg nemtudommit vesz az ember (tovább duzzasztva ezzel a felesleges szarságokat gyártó ipart), hanem hogy elmegy a városból. Magyarországon szinte mindenütt IHATÓ a víz (nem a vezetékes, ill. nem csak a vezetékes), úgyhogy nálunk konkrétan nem a víztől kell félteni a gyerekeket...

2013.08.21. 09:45:03

És az edényből kiöntve az edény falán megtelepedett ásványi anyag hogy nem kerül vissza a vízbe? Hogy csinálod?

cath 2013.08.21. 10:06:52

pf. Úgy, hogy nem kaparom vissza bele a felforralt vízbe minden egyes alkalommal az edény falára rakódott vízkövet... :)

Milo- 2013.08.21. 14:08:31

Csapvíz és csapvíz között is nagy különbségek vannak. Városonként/falunként eltérő ,attól függ honnan nyerik a vizet, ártézi vagy valamelyik folyóból "gyártják" azt.

gyufa 2013.08.21. 15:09:50

najó legyen már itt teljesen akkor: 11. Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert. 12. Akkor hozzájárulván az ő tanítványai, mondának néki: Tudod-é, hogy a farizeusok e beszédet hallván, megbotránkoztak? 13. Ő pedig felelvén, monda: Minden plánta, a melyet nem az én mennyei Atyám plántált, kitépetik. 14. Hagyjátok őket; vakoknak vak vezetői ők: ha pedig vak vezeti a vakot, mind a ketten a verembe esnek. 15. Péter pedig felelvén, monda néki: Magyarázd meg nékünk ezt a példázatot. 16. Jézus pedig monda: Ti is értelem nélkül vagytok-é még? 17. Mégsem értitek-é, hogy minden, a mi a szájon bemegy, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe vettetik? 18. A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert. 19. Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások. 20. Ezek fertőztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert. (tök jó, hogy Károli is csak annyira írt magyarul, hogy a helyesírás-ellenőrző program két szót is aláhúzott pirossal)

dimitrij 2013.08.28. 09:37:16

A vizes "vitához" annyit tennék hozzá, hogy a tiszta víz kulcsfontosságú. A víz elsődleges információt hordoz. Gondoljunk bele, hogy testünk 60-70%-a víz! Ne érveljünk azzal, hogy városban csak csapvíz érhető el! A csapvíz tisztított, de messze nem elegendő mértékben. A benne található nehézfémek, hormonok (antibébi) stb. rövid idő alatt nem okoznak gondot, de hosszú távon (30-40 év) viszont lerakód(hat)nak, és súlyos problémákat okoz(hat)nak. Azt, hogy pontosan milyet, nehéz még elképzelni is, hiszen 30 évvel ezelőtt nem volt olyan szennyezett a víz, mint most. Ha a legköltséghatékonyabb megoldást keressük, a reverz ozmózissal működő víztisztítót válasszuk. Ennek az ára kb. 30 000 Forint körül van teljes beszereléssel együtt (mosogató alá)! Karbantartás nélkül egy évet biztosan kibír, de valószínűleg többet (napi kb. 100-150 liter vízre van tervezve). Hasonlítsuk össze az így kapott víz árát a boltban kapható ásványvizek árával!

cath 2013.08.28. 18:14:23

:) hát szerencsére kis országunkban alapvetően is jók a vizek és elég kevesen pisilnek bele antibébi tablettát.. :) New Yorkban lehet hogy ugyanúgy forralnám a vizet mint Kínában, sőt ott valamilyen víztisztítót is használnák, de itthon efelől nyugodt vagyok, még Pesten is.

SMelis 2013.08.30. 23:59:47

Nem akarok ijesztgetni senkit, de a budapesti víztisztítónál dolgozótól tudom, hogy milyen borzalmas a pesti víz. És nem véletlen, hogy egyre nő a terméketlenség a férfiaknál: igenis sokan használnak hormonos fogamzásgátlót sajnos (érdekes lenne ennek a forgalmi adatát lecsekkolni valahogy!). Szóval lehet, hogy alapjában véve jó lenne a víz itt, de az tuti, hogy nem a Dunából többszörösen visszaforgatott förmedvényt kell inni.

cath 2013.09.01. 15:42:20

Minden viszonyítás kérdése. Az Uraltól keletre még ennyire se iható a víz. És nem az antibébi tabletta a fő gondjuk vele... Másrészt fura egy víz, ha a sötét bőrű férfiakra nem hat, csak a fehér lakosság lesz tőle terméketlen.... Ne csináljuk már. Aki retteg, menjen forráshoz és palackozza le magának a heti vízadagot. Nem azt mondom, hogy tuti kristálytiszta a vízvezeték, de nagyon sok helyen ittam és láttam már rosszabbat is. És nem haltak ki. Az abortuszos statisztikáink meg pont arról árulkodnak, hogy elég sokan csak hírből ismerik azt az antibébit...

dimitrij 2013.09.01. 20:03:36

cath: Nyilván keleten még rosszabb a víz minőség, mint itt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az itteni víz megfelelő tisztaságú lenne. Senki sem retteg, sokkal inkább próbáljuk reálisan nézni a dolgokat. Forrásnál palackozni a vizet nem túl célszerű: sok munkába és időbe kerül, folyamatosan kell hordani a vizet stb. Ennél sokkal célszerűbb egy víztisztító rendszer beüzemelése. Nyilván a csapvíztől senki sem fog azonnal meghalni, viszont ez nem jelenti azt, hogy az egészségre jó hatással lenne. Nézd meg mennyi minden összegyűlik a filterekben: http://blog.aquanerd.com/2012/06/the-importance-of-routinely-changing-rodi-filters.html

LadyBear 2014.07.15. 22:41:14

"sok munkába és időbe kerül, folyamatosan kell hordani a vizet stb." :-)
napi hány órát töltesz az interneten csüngve, hogy rémhíreket olvass?
egyébként pedig tényleg nem nagy kunszt megoldani. a szülővárosomban pl. van egy artézi kút, nekünk meg van két, csappal ellátott, 20 literes kannánk :-) de megisszuk a csapvizet is néha.

Erich · https://www.youtube.com/channel/UCWAisSU8mRSILGzT-ShWNLQ 2015.06.19. 01:08:14

@gyufa: A Nag Hammadi könyvtárban talált gnosztikus Bibliából idéztél? (mert van itt olyan ami onnan van)

Gergő92 2016.11.08. 01:39:06

Valaki tudna valami jót mondani, hogy a Chron betegségből, hogy lehet meggyógyúlni? Egyik barátom szenved vele és már a töke tele van vele.

dangbird 2016.11.08. 09:06:38

@Gergő92: Neten elég sokat írnak a diétáról, de ahogy látom, ezzel csak kezelni lehet, gyógyítani nem. A baj az, hogy nem ismert a betegség kialakulásának oka. Valószínűleg több különböző probléma együttes eredője. Sajnos genetikai összetevője is van, tehát családi karma is van a dolog mögött. Talán valami ismert és elismert természetgyógyászt, népi gyógyászt lehetne megkeresni vele.

Gergő92 2016.11.08. 21:45:15

@dangbird: Köszönöm. Igen, mondta, hogy a nagyapjának is volt ilyen. Én is említettem neki,hogy az "alternatív" gyógyászat felé kéne orientálódni.

vpetibp 2018.11.27. 12:35:04

Nem is tudom, hogy ki a rosszabb az, hogy aki mérgezi nekünk az ételt, vizet, levegőt stb. vagy az aki "jó szándékból" felhívja rá a figyelmet (lásd ezo-sámán-természetgyógyászok)

dangbird 2018.11.27. 12:45:43

Ha tudunk róla, akkor tudunk tenni azért, hogy lehetőségünkhöz mérten elkerüljük ezeket a dolgokat. Nyilván a levegőt muszáj belélegezni, de lehet tiszta, vagy legalábbis tisztább vizet inni, ételt enni.
De az agyunk tartalma nyilván fontosabb, mint a hasunké. Ahogy Géczy Gábor mondta, jobb enni egy hamburgert ételáldozatként, áldást kérve rá, mint megvenni a legdrágább, leg-ezo-bio-ökóbb élelmiszert, aztán veszekedés közben megenni.

vpetibp 2018.11.27. 19:51:12

Egyetértek, itt arra gondoltam, hogy amíg nem tudatosítod a dolgot, addig nem árt annyira! Lásd miért kell a cigi dobozokra rárakni az elrettentő képeket és feliratokat! Pont azért mert különben nem ölne elég hatékonyan a bagó! "A dohányzás rákot okoz!" Miért egy multinál stresszben dolgozni nem??? Mikor fogják kiírni mondjuk a P&G bejáratára, hogy a napi 18 óra munka időelőtti halált okoz? :)

dangbird 2018.11.27. 20:30:37

A ciginél egy kicsit más a helyzet. Nem az ölést segíti elő a figyelmeztetés (az nem érdeke a dohánygyáraknak, sem az államnak), hanem a leszokást nehezíti. Ahogy Allen Carr írta:

"The health scares should stop us. Our rational minds say, 'Stop doing it. You are a fool,' but in fact they make it harder. We smoke, for example, when we are nervous. Tell smokers that it is killing them, and the first thing they will do is to light a cigarette. There are more dogends
outside the Royal Marsden Hospital, the country's foremost cancer treatment establishment, than any other hospital in the country."

vpetibp 2018.11.27. 20:53:28

Nekem erre a dr. Hamer könyve (Orvostufomány a feje tetején)jut szembe, amikor is azt a kísérletet idézi, amikor egereket illetve hörcsögöket tettek ki füstnek! Arra jöttek rá, hogy az egerek, akik rendszeres lakói voltak a magtáraknak, ahol tűz rendszeresen fordult elő, így kialakult bennük egy program és a füstre válaszul daganat jelent meg a tüdejükben! A hörcsögöket esetében nem volt ilyen program, ezért bennük nem alakult ki daganat!

Erich · https://www.youtube.com/channel/UCWAisSU8mRSILGzT-ShWNLQ 2018.12.23. 18:55:41

Somlósi Lajos anyagai szerintem a legjobban csak az vele a probléma,hogy nagyon kevés ember jut el egy olyan szintre,hogy megértse. A legtöbb ember ha elkezdi hallgatni akkor csak legyint egyet és kikapcsolja. (Mondván,hogy ez hülyeség) Tehát az előadásai nem "átlagembereknek" való hanem olyanoknak akik egész életükben törekvőek voltak minden szempontból. Na, az ilyen megérti miről is van szó.
süti beállítások módosítása