HTML

A blogger neve: "ádáz próféta"

Friss topikok

  • Adani: A videokártya screen loggere hova mentette a kepernyokepet? Honnan volt eprom égető ill. Hogy sike... (2021.06.20. 21:22) Hekk-háború
  • maztro: tothbalint.info - Akik még nem értesültek Februárban bekövetkezett haláláról (ezen a blogon jelenl... (2020.05.13. 00:07) Nem tehetek róla (3/3)
  • dangbird: A "folytatás holnap" nem úgy értendő, mint a Bujdosó esetében, hogy "majd egyszer", hanem tényleg ... (2020.01.06. 11:32) Nem tehetek róla (1/3)
  • dangbird: @Kither Deckel: Ez mire vonatkozott? (2019.08.15. 14:40) Kupaktanács
  • Erich: Somlósi Lajos anyagai szerintem a legjobban csak az vele a probléma,hogy nagyon kevés ember jut el... (2018.12.23. 18:55) Újra az egészséges étkezésről - olvasói levél

Címkék

13 (1) 2010 (1) advent (1) Ákos (1) borg (1) cameron (1) Chase (1) Csillagok Háborúja (1) Cuddy (1) disney (1) download (1) Dűne (1) dvd (1) dvdrip (1) film (1) filmezés (1) filmrendezés (1) Flynn (1) Foreman (1) forgatás (1) Frank Herbert (1) George Lucas (1) hangszerkesztés (1) Harry Potter (1) házi (1) House (1) Imája (1) J. K. Rowling (1) karácsony (1) katona (1) készítés (1) Kétfarkú (1) kórház (1) kutya (1) Luca (1) master (1) movie (1) népmese (1) part (1) rajzfilm (1) Rapunzel (1) Rasa (1) star (1) Star Wars (1) Tangled (1) Taub (1) tomcat (1) Törley (1) torrent (1) Trek (1) utómunka (1) választás (1) viccpárt (1) videó (1) videószerkesztés (1) Walt (1) Wilson (1) yang (1) yin (1) Címkefelhő

A svéd Tomcat

2012.01.11. 18:37 dangbird

„Egy országot, különösen egy nagy országot ma képtelenség fegyveres erővel térdre kényszeríteni. Ha történik is némi lövöldözés, az csupán kiegészítése egy sokkal nagyobb, láthatatlan hadműveletnek, amelynek célja olyan strómanokat juttatni az adott nemzet kulcspozícióiba, akik azután hűségesen kiszolgálják a megszállót, mégpedig anélkül, hogy annak egyetlen bakát is ott kellene állomásoztatnia. Mert ez az, amit el kell érni: megfelelő vezetést ültetni a stratégiai iparágak, a sajtó, a pénzpiac csúcsára, s az illető állam máris a legtökéletesebb vazallussá válik. Nincsenek lázadozó tömegek, mert nincs látható ellenség, akinek kivonulását kívánhatnák, nincs földalatti ellenállás, mert senki nem hiszi el az ellenkezőjét annak, amit a tévében lát, mi több, az egyszerű átlagember azt sem fogja elhinni, hogy veszélyben a hazája. Miért lenne? A hasa tele, a tévében van műsor, a féltett munkahely holnap is megvan. Nem lőnek, nem bombáznak, kik ezek a hülyék, akik háborút emlegetnek? Lám, a másik csatornán éppen kiröhögi őket egy a közkedvelt színész. Haha, nevessünk rajtuk mi is!” (forrás: Droidzóna)

Tomcat legújabb politikai észosztó blogbejegyzése egészen jól indult, mintha csak a régi Bombagyáros leoltások valamelyikét olvasnánk. Aztán meglepő fordulat következett:

„Orbán Viktor és kormánya nagyon bátran nekiment ezeknek a hadállásoknak.”

Duplavétéef, szokta írni ilyenkor a bunkó emoticon-generáció, a Bombagyáros években mintha még Tomcat tudta volna, hogy Orbán is a megszálló hadsereg katonája, ha idegen érdek ellen védi az országot, azt egy másik idegen érdek kedvéért teszi. Elfelejtette volna? Hogy kinek a kormányzása idején kezdett beömleni az izraeli pénz, kezdtek a plázák épülni és a UPC üvegszálas kábelei (nyilván nem kevés közpénzt is felhasználva) lefektetődni? Nem, az ellenségem ellensége még mindig nem a barátom. Fejünk fölött verekszik értünk egy csomó elnyomó hatalmasság, mindegyik lehetne azon az alapon szimpatikus, hogy a többieket támadja, látszólag minket védve. A fülkeforradalomról, szabadságharcról hazudozó Orbán még mindig ugyanaz az ember, mint aki éveken át hangsúlyozta az EU-csatlakozás fontosságát, vette fel a hiteleket marokszám az IMF-től, és ugyanaz az ember, mint aki a Parlamentben radikális liberalistaként tűnt fel először. Jelmeze, az van neki pár, de a viselkedése következetes, ha folyamatában nézi az ember. Most éppen az utolsó szögeket veri be az ország gazdaságának koporsójába, mert az idegen érdek azt kívánja. 2006-ban érdekes módon még tudta, gyurcsánycsomag helyett mi kéne az országnak, hogy talpra álljon, el is magyarázta úgy, hogy az átlag tévénéző is megértse! Mikor tavalyelőtt kormányra került, érdekes módon hirtelen elfelejtette... és egyenes vonalú, egyenletes(en gyorsuló) mozgással folytatta ugyanazt a szándékos bénázást, ami a Gyurcsány-Bajnai időszak sajátja volt. A díszítés, az most persze nemzeti szalag és hagyomány. Jelképes gesztusokkal biztosítjuk az embereket a kormány haza iránti elkötelezettségéről, hogy legyen társadalmi támogatottságunk, mert anélkül bizony semmit nem lehet keresztülvinni, hiába vagyunk négy évre bebetonozva (normál esetben, de jelenleg már ez sincs garantálva Orbánnak. Valószínűleg ő a megválasztásakor már pontosa tudta a leváltása napjának dátumát, de mi csak akkor fogjuk megtudni, ha bekövetkezett – valószínűleg az idén, sőt talán még február folyamán...) Orbán nagyon jól tudja, hogy kell szavazókat szerezni és megtartani, az ellenoldal szavazótáborát pedig szétverni – aki nem hiszi, katt ide. Megvan hozzá a médiagépezete is, csak a nagyközönségnek nem kötik az orrára, hogy kik a szövetségesei a hazai médiavilágban. Index... Blikk... Sőt, az RTL-Klubnál is van néhány... Az egész világon tipikusan jobboldali trükk álbaloldali médián keresztül manipulálni mind az ellentábor szavazóit, mind a sajátjainkat!

A legfurcsább rész a cikkben azonban itt következik:

“Mert az átlagember úgy képzeli el a nyugdíjat, hogy az el van rakva a Nagy Állami Párnacihába, és amikor majd megöregszik, egy szép napon az állam ünnepélyesen visszaadja az egészet, tessék, Béla bácsi, vigyáztunk rá, most már elköltheti. Az állam, pontosabban a Zorbán pedig most ellopta (!) ezt a pénzt. Szégyen!

Béla bácsi, a Nagy Állami Párnaciha nem létezik. A nyugdíj (és a TB) nem más, mint egy államilag garantált befektetési forma, amit mindenkinek kötelező igénybe venni. (...) a nyugdíjalap lényege, hogy az állam megfelelően trenírozott szakemberei az abban levő pénzt különféle befektetésekbe forgatják, és ennek hozamából tartják fenn a befizetések értékét. Az Orbán-kormány nem "ellopta" ezt a pénzt, hanem rendeltetésének megfelelően felhasználta, befektette.”

Basszus, jó, hogy Tomcat így helyretett, mert én azt hittem, Magyarországon vagyunk!

De ha ez itt Dánia vagy Svédország – az más. Azokban az országokban ez tényleg így működik. Örülök, hogy én is svéd lehetek! Magyarországon ugyanis az állam Béla bácsi nyugdíjjárulékát nem arra használja, mint nálunk, hogy a New York-i tőzsdén Microsoft részvényeket vásároljon. Hanem arra, hogy kifizesse a nyugdíjasok nyugdíját! Még a beérkezett egyéb közterhek egy részét is erre használja, mert a járulékok nem képeznek elegendő bevételt.

Magyarországgal ugyanis (szemben a mi svéd hazánkkal) történt egy kis baleset, amit ott csak Kádár-rendszer néven emlegetnek. Ezt a negyven évig tartó időszakot egy generáció becsülettel végigdolgozta, majd megöregedvén szeretett volna nyugdíjba menni. Azonban ezzel egyidejűleg történt egy újabb baleset, amit „rendszerváltásnak” csúfolnak, és ennek egyik folyománya az volt, hogy kiderült: az államkassza bizony töküres, se pénz, se microsoft részvények, csak egy IOU értesítés a Világbanktól, hogy lógunk nekik 12 milliárd dollárral. Bár a pontos összeget az új vezetők (a régi vezetés új generációja) nem kötötték az orrunkra, azért mindenesetre szóltak, hogy borzalmasan el vagyunk adósodva. Ugyan a 12 milliárd dollár akkori gazdasági helyzetünkben nem volt annyira visszatörleszthetetlenül nagy összeg, Béla bácsi még elhitte volna, hogy nyakig vagyunk adósságban, mivel neki felfoghatatlanul sok ez a pénz – ám fennállt a veszélye, hogy lesznek néhányan, akik észrevételezik, hogy az indokolatlanul, gazdasági növekedést lehetetlenné tevően magas állami megszorításokat ez az összeg korántsem indokolja, a média pedig még nem volt annyira központosított, mint ma – az átmeneti időszak ugye nem volt teljesen veszélytelen a hatalom számára.

A Nagy Állami Párnaciha tehát valóban nem létezik. De nem azért, mert az okos Orbán szerződtetett egy csomó sikerdíjas zsidó topbrókert, hogy befektessék a pénzt. Miféle pénzt? Magyarország nem befektető a világ pénzpiacain, hanem koldus, 33 éve hitelből működik az állam, egyik csomagtól a másikig tántorogva, mindenfajta hosszútávú elképzelés nélkül a kilábalást illetően. Mostanra pedig eljutottunk oda, hogy „nincs-to-vább”, Bogár Lászlót idézve, tehát idén akkor is államcsőd lesz, ha mindenki összefog és elkezd állampapírokat venni, ugyanis a magyar privát szféra pont olyan koldus, mint a magyar állam, a pénz a termelőeszközökkel és minden egyéb jelentős értékkel együtt idegen kézben van, az idegenek pedig nem fognak nekünk segíteni, ahogy soha nem is tették az elmúlt ezer évben. Nézzük csak meg az EU-t: a saját beteg gazdaságú részeit nem gyógyítani akarja, hanem büntetni. A Római Birodalom is emberségesebb és ésszerűbb volt ennél.

A nyugdíjakra visszatérve, a magánnyugdíjpénztár-biznisz lényegét annak idején egy Winterthur plakáton láthattuk, melyen a felirat a következő volt: „TÁRS EGY HOSSZÚ ÉLETRE”, a felirat alatt pedig egy kutya fényképét láthattuk, ha jól emlékszem, bernáthegyiét.

Meddig él egy kutya? Ha most veszek egyet, meglesz még, mire a nyugdíjas kort elérem?

Pontosan tudhatta, aki egy kicsit is a valóság talaján tengeti napjait, hogy a pénzünkkel a magánnyuggerpénztárak le fognak lépni. Akik tudták, legtöbben arra tippeltek, hogy ez majd akkor fog megtörténni, amikor a kifizetések összege meghaladja a befizetésekét. Azonban van egy kis bökkenő: a főzordinátorok Magyarországnak, úgy néz ki, kirendeltek egy „gazdasági trianont” 2012-re, s aki bennfentes, vinni akarja innen a pénze nagy részét. A magánnyugdíjpénztár tehát egy rövid távú csalás volt: pontosan tudták, hogy jön majd a kormányváltás egy idő után, és a Nemzeti Gödör-effektus életbe fog lépni: amit az egyik átalakított, a másik visszaalakítja, tehát a nyugdíjpénztárak úgy tudnak majd szép csendben kivonulni a pénz nagyobbik felével, hogy közben a bábjátékos a másik kezében lévő médiával Orbánra mutogat, hogy ő volt, ő lopta el a pénzeteket, őt kell köpködni! A politikus végülis ezért van, amint azt már a 2012 Blog legelején leírtam: ő reprezentál, ő a gyűlölet céltáblája, őt lehet szidni, leköpni, vagy akár megölni is: csak egy cserélhető színész és alacsonyrendű bürokrata a pénzhatalom eszköztárában.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marioatreides.blog.hu/api/trackback/id/tr946226207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steinerista 2012.01.11. 23:44:01

Ez korrekt nagyon, köszönöm!

petiasün 2012.01.12. 19:29:22

És ezt miért nem írod meg neki levélben? (valami kevésbé lekezelő stílusban) Érdekelne hogy mit válaszolna rá. Egyébként én is csak néztem,hogy kedvenc bloggerünk "orbánista" lett :O

2012 2012.01.13. 12:16:21

Mert Tomcat nem az a fajta ember, akit érdekelne mások szaros véleménye.

petiasün 2012.01.14. 14:58:54

http://www.tomcatpolo.hu/droidzona/showpost.php?id=37 Azért a levelekre szokott válaszolni legalább.Meggyőzni biztos nem lehet :D
süti beállítások módosítása