HTML

A blogger neve: "ádáz próféta"

Friss topikok

  • Adani: A videokártya screen loggere hova mentette a kepernyokepet? Honnan volt eprom égető ill. Hogy sike... (2021.06.20. 21:22) Hekk-háború
  • maztro: tothbalint.info - Akik még nem értesültek Februárban bekövetkezett haláláról (ezen a blogon jelenl... (2020.05.13. 00:07) Nem tehetek róla (3/3)
  • dangbird: A "folytatás holnap" nem úgy értendő, mint a Bujdosó esetében, hogy "majd egyszer", hanem tényleg ... (2020.01.06. 11:32) Nem tehetek róla (1/3)
  • dangbird: @Kither Deckel: Ez mire vonatkozott? (2019.08.15. 14:40) Kupaktanács
  • Erich: Somlósi Lajos anyagai szerintem a legjobban csak az vele a probléma,hogy nagyon kevés ember jut el... (2018.12.23. 18:55) Újra az egészséges étkezésről - olvasói levél

Címkék

13 (1) 2010 (1) advent (1) Ákos (1) borg (1) cameron (1) Chase (1) Csillagok Háborúja (1) Cuddy (1) disney (1) download (1) Dűne (1) dvd (1) dvdrip (1) film (1) filmezés (1) filmrendezés (1) Flynn (1) Foreman (1) forgatás (1) Frank Herbert (1) George Lucas (1) hangszerkesztés (1) Harry Potter (1) házi (1) House (1) Imája (1) J. K. Rowling (1) karácsony (1) katona (1) készítés (1) Kétfarkú (1) kórház (1) kutya (1) Luca (1) master (1) movie (1) népmese (1) part (1) rajzfilm (1) Rapunzel (1) Rasa (1) star (1) Star Wars (1) Tangled (1) Taub (1) tomcat (1) Törley (1) torrent (1) Trek (1) utómunka (1) választás (1) viccpárt (1) videó (1) videószerkesztés (1) Walt (1) Wilson (1) yang (1) yin (1) Címkefelhő

Visszafele elsütés... - politológiai szájbatalpaló

2010.04.29. 13:25 dangbird

Korábban írtam, hogy a Jobbiknak konstruktív ellenzékként kéne funkcionálnia, ugyanúgy beterjeszteni a megszövegezett törvényjavaslatokat, mintha ők lennének többségben és kormányon, ezzel pedig színvallásra késztethetik a Fideszt. A Fidesznek azonban lehetősége van a Jobbik egyik fegyverét visszafele fordítani: nevezetesen a mentelmi jog eltörlését. A mentelmi jog, bármilyen furcsa is, nem azt védi, aki éppen egy képzavarral a húsosfazék mellett tömi a zsebeit, hanem az ellenzéket. A többségi párt/koalíció tagjai közül kerülnek ki a kormány tagjai, akiknek totális ellenőrzésük van a végrehajtó szervek fölött. Vagyis azokban az esetekben alkalmazzák a törvényt, amely esetekben kedvük van. Amikor pedig ők követnek el bűncselekményt, olyankor történetesen nincs kedvük. A bírói hatalom hiába független, egyrészt az elmúlt három évben láthattuk, hogy nem az, másrészt a bíró csak akkor fog proaktív módon útnak indulni, hogy az istenhegyi villa ajtaját berúgva ítéletet hirdessen Orbán Viktor felett, ha Chuck Norrisnak hívják, egyéb esetben csak a rendőrségen és az ügyészségen át jutnak elé a büntetőügyek, s mindkét szervezet a kormány irányítása alatt van.

Szeretném látni tehát a Jobbik vezetőinek arcát, amikor Orbánék igent mondanak a mentelmi jog eltörlésére. A kéz kezet mos-elv alapján majd az elvtársakat is ugyanúgy védeni fogja a kormány a rendőrség és az ügyészség kézi vezérlésén keresztül, mint sajátjait. A Jobbik képviselőit viszont... na, azokat a páncélos sünök fogják kirángatni a Parlament ülésterméből, bilincsben, ha egy gárdista-egyenruhához hasonló elemet felfedezni vélnek az öltözködésükben. (Az előkészületben lévő Lex Lazarus szerint pedig már akár az is tiltott egyenruhaviselésnek számíthat, ha díszmagyarban mennek az országházba mindannyian.) Ugye, mindjárt nem olyan jó buli a mentelmi jog eltörlése, ha a kormányrúd a politikai ellenlábas kezében van? Jelen helyzetben tehát nem csak a Jobbik tudja a Fideszt színvallásra kényszeríteni, hanem fordítva is megtörténhet ugyanez, nevetségessé, komolytalanná tehetik a Jobbikot, ha saját korábbi javaslataira ellenzékből már kénytelen nemet mondani. S nem csak a mentelmi jog, de a képviselők visszahívhatósága ügyében is! Hiszen ha a képviselőket visszahívhatóvá teszik, a Fidesz biztos, hogy minden választókerületben össze tudja szedni az ehhez szükséges aláírásokat, ez pedig azt jelenti, hogy mostantól gyakorlatilag az egész országban folyamatosan kampányolni kell majd. A Fidesz győzi pénzzel (a mi pénzünkkel), de a Jobbik vajon meddig bírja? Az emberek már csak azért leadják a Fideszre a szavazatukat, hogy ne kelljen már öt percenként választani rohangálni, hanem béke legyen végre.

A másik visszafordítható fegyver a kettős állampolgárság, melynek ügyes kijátszása esetén a Jobbik és az MVSZ közösen kaphat az arcába - de persze a legnagyobb vesztes ebben az esetben is a magyarság egésze lesz. Ha a Fidesz meglepetésszerűen közli, hogy a határon túli magyaroknak állampolgárságot ad, csak folyamodniuk kell érte, s automatikusan megkapják, senki nem sejti majd, honnan fúj a szél, amíg Irán el nem kezdi komolyabban fenyegetni Izraelt, s izraeli polgárok százezreinek furcsa módon éppen (a hazánkéhoz hasonlítható mértékben cionista irányítás alatt álló) Romániában jut eszébe menekültként sátorozgatni átmenetileg, azon belül is a de jure Romániának számító Székelyföldön... Azután pedig a magyarul két szót alig tudó holokauszt-túlélőnek csak kérnie kell a magyar állampolgárságot...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marioatreides.blog.hu/api/trackback/id/tr96226281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zip 2010.04.29. 16:12:03

Az első kettő megtörténhet, az utolsó véleményem szerint nem. Nincs nagy rálátásom a témára, de magyarul tudnia kell annak, aki magyar állampolgár akar lenni. Különben Benga és Mutanbo is költözhetne Romániába. Valami elbeszélgetés-félét kell tartani, amiből kiderülhet, hogy ki fia, borja az illető, viszont a felesleges papírtologatás kiesne. Ebben a tekintetben a Fidesznek ott van lehetősége trükközni, hogy nem ad szavazójogot, mert az a Jobbik erősödéséhez vezetne.
süti beállítások módosítása