HTML

A blogger neve: "ádáz próféta"

Friss topikok

  • Adani: A videokártya screen loggere hova mentette a kepernyokepet? Honnan volt eprom égető ill. Hogy sike... (2021.06.20. 21:22) Hekk-háború
  • maztro: tothbalint.info - Akik még nem értesültek Februárban bekövetkezett haláláról (ezen a blogon jelenl... (2020.05.13. 00:07) Nem tehetek róla (3/3)
  • dangbird: A "folytatás holnap" nem úgy értendő, mint a Bujdosó esetében, hogy "majd egyszer", hanem tényleg ... (2020.01.06. 11:32) Nem tehetek róla (1/3)
  • dangbird: @Kither Deckel: Ez mire vonatkozott? (2019.08.15. 14:40) Kupaktanács
  • Erich: Somlósi Lajos anyagai szerintem a legjobban csak az vele a probléma,hogy nagyon kevés ember jut el... (2018.12.23. 18:55) Újra az egészséges étkezésről - olvasói levél

Címkék

13 (1) 2010 (1) advent (1) Ákos (1) borg (1) cameron (1) Chase (1) Csillagok Háborúja (1) Cuddy (1) disney (1) download (1) Dűne (1) dvd (1) dvdrip (1) film (1) filmezés (1) filmrendezés (1) Flynn (1) Foreman (1) forgatás (1) Frank Herbert (1) George Lucas (1) hangszerkesztés (1) Harry Potter (1) házi (1) House (1) Imája (1) J. K. Rowling (1) karácsony (1) katona (1) készítés (1) Kétfarkú (1) kórház (1) kutya (1) Luca (1) master (1) movie (1) népmese (1) part (1) rajzfilm (1) Rapunzel (1) Rasa (1) star (1) Star Wars (1) Tangled (1) Taub (1) tomcat (1) Törley (1) torrent (1) Trek (1) utómunka (1) választás (1) viccpárt (1) videó (1) videószerkesztés (1) Walt (1) Wilson (1) yang (1) yin (1) Címkefelhő

Fülkés másodosztály (szerk)

2012.05.21. 09:08 dangbird

Egy újabb videó, ezúttal teGergő jóvoltából. A pénteki blogtalálkozó utáni Zselenszky koncerten készült. Lehet ismerkedni a dallal, az Autokrácia promóciójához ezt fogjuk használni.

szerk: Ezt meg csak azért, mert kurvajó. És ott voltam a keletinél, mikor felvették.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marioatreides.blog.hu/api/trackback/id/tr936226195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marioatreides 2012.05.21. 09:11:12

"az Autokrácia promóciójához ezt fogjuk használni." - mármint a dalt, nem ezt a sötétben készült videót. A klip egy kicsit jobb minőségű lesz... :)

teGergő 2012.05.30. 15:52:26

Szóval Ákos után a Zselenszky Tamásra is rányitottad a szememet, fülemet, elmémet. :) Lehet, hogy vicc, de azelőtt nem ismertem egyikőjüket sem, és még egy csomó más(mindenki)t továbbra sem, ami/aki-ről majd később rájövök, hogy jéé, létezik, és kár volt nem tudni róla - de jobb később, mint soha, meghát valakinek le is kell maradnia, hogy megkésve egy kicsit más rálátást nyerjen a dolgokra, mintha "időben" ismerte volna meg, és egyszerre fedezte volna fel mindenkivel egyhuzamban. De most ezt ne filozofáljuk túl. :D Nagyon jó dallamosak a dalai, ezért már csak akkor is megéri hallgatni őket, ha a dalszöveget nem is mindig értem jól, vagy az első nekifutásokra nem találom az egymást követő sorok közötti konkrét(?) összefüggéseket, amelyknek elvileg ott kéne lenni akár nyilvánvaló, akár elvonatkoztatott módon. Azok a dalok, amelyeknél viszont ezt megtalálom, és fel vélem fedezni a tömény mondanivalót, azok viszik a pálmát. Megköszönhetném neki a munkásságát (meg persze mindazoknak, akik segítették eredményeinek elérésében) - így utólag, hogy felfedezés alatt áll -, mert nagyon jók ezek a számok mind zeneileg, mind mondanivalóilag! :) Egyébként elég viccesnek találom, hogy az nem egy dal esetében előfordult már, hogy miután nem hallottam jól a szöveget, és ezért valami mást fantáziáltam egyes szavak helyére, de végül megtaláltam a dalokat írásos formában is, és felfedeztem a félreértéseimet, úgy találom, hogy néhol mégis sokkal jobb lenne a szöveg úgy, ahogy félrehallottam. :D Például van a Belül tágasabb című száma, ami Zselenszky bevallása szerint "Egy beszélgetés az Ördöggel." A számnak van egy promo videója, ahol a következő sorokat eredetileg a hivatalos videóból ismerve én egy kissé másképp hallottam, és értelmeztem. Az lehet, hogy a két videó elkészülte között apróbb finomítások átestek a szövegen de lényegében akkor is van két kiugróbb pont a valódi dal, és aközött, ahogy az belém ivódott be: Dalszöveg a videó szerint: "Te, ördög... te ne tudj felállni, a többi az elején kimenjen! Há' ismerlek! Asszem a pokol kapujából. Hál' Istennek." Ami nekem jött le: "Te Ördög, te ne tudj felállni, a többi az elején kimenjen! Ismerlek! A SZEM A POKOL KAPUJÁBÓL ÁLL ISTENNEK..." Értjük, A SZEM, ami a Pokol kapujából figyel, azaz "áll" Istennek (is, meg nem csak neki). :D Dalszöveg a videó szerint: "Az álmodból felébresztve is megy ez... Tudod mit? Tegezz!" Ami nekem jött le: "AZ ÁLMODBÓL FELÉBREDSZ TE IS! Megy ez, megy ez! Tudod mit... Megy ez!" Ez a "Megy ez, megy ez!" meg csak úgy adja szerintem a lovat a "félreértésem helyessége" alá. :D Menni fog, hogy felébredsz, hát hajrá, hajrá, menni fog! :D

M.A. 2012.05.30. 16:20:33

Nekem A párna mélyén refrénjében van hasonló. A CD borító szerint azt énekli, hogy "az ottani álmoskönyvben megnézem majd", és én ezt úgy értettem, mert úgy volt logikusabb és sokatmondóbb (és most is az), hogy "az otthoni álmoskönyvben"... utalva arra, hogy hova fog felébredni a földi létből.

teGergő 2012.05.30. 17:14:18

Bár ez éppen nem értékeli föl az eredeti dalt, de a Szabad Európa?-'ból például rengeteg furcsaságot halottam ki először. Sajnos mostanra ezek egy részét elfeledtem, mert utólagosan, már a helyes szöveg tudtán átprogramoztam magamban a szavakat a helyes kihallásra, de pl.: "V alakban szálltak a Göncölön túl" helyett "V alakban szálltak a gürcölő autók" az, amit hallok/hallottam Bár teljesen biztos voltam benne, hogy nem ezt mondja, de nem tudtam mit mondhat valójában... Illetve még most is teljesen összefüggéstelennek / általam, "kívülállóként" nem egészen érthetőnek találom a szám több, mint felét :), de a maradék rész adja magát, és nekem jelenleg annyi is elég, mert azokból kibogarászható a szám címének kifejtése. Bár az nem újdonság, hogy Európa Szabad..., szóval kíváncsi volnék, hogy a többi sort milyen vonatkozásban tudnám pontosabban megérteni, és belepasszintani a képbe. Persze, sejtéseim vannak, de az lehet, hogy egy homályos elméletgyártásnál nem több, és így igazán nem is érthetem a szöveget.

teGergő 2012.06.01. 15:33:05

M.A.: Csak azután ismertem meg A párna mélyén c. számot is, hogy most itt felhoztad. Nagyon jó az is! :D Viszont itt is van egy apróság, amit másképp értettem eddig. Most látom (és ezáltal már hallom is), hogy a dalszöveg ezen részlete: "Hát felébredek, s nem intenek majd az emberek, mert gyors leszek" így néz ki, miközben én így: "Hát felébredek, s nem értenek majd az emberek, mert gyors leszek" hallottam. Na "mind egy". :)
süti beállítások módosítása