HTML

A blogger neve: "ádáz próféta"

Friss topikok

  • Adani: A videokártya screen loggere hova mentette a kepernyokepet? Honnan volt eprom égető ill. Hogy sike... (2021.06.20. 21:22) Hekk-háború
  • maztro: tothbalint.info - Akik még nem értesültek Februárban bekövetkezett haláláról (ezen a blogon jelenl... (2020.05.13. 00:07) Nem tehetek róla (3/3)
  • dangbird: A "folytatás holnap" nem úgy értendő, mint a Bujdosó esetében, hogy "majd egyszer", hanem tényleg ... (2020.01.06. 11:32) Nem tehetek róla (1/3)
  • dangbird: @Kither Deckel: Ez mire vonatkozott? (2019.08.15. 14:40) Kupaktanács
  • Erich: Somlósi Lajos anyagai szerintem a legjobban csak az vele a probléma,hogy nagyon kevés ember jut el... (2018.12.23. 18:55) Újra az egészséges étkezésről - olvasói levél

Címkék

13 (1) 2010 (1) advent (1) Ákos (1) borg (1) cameron (1) Chase (1) Csillagok Háborúja (1) Cuddy (1) disney (1) download (1) Dűne (1) dvd (1) dvdrip (1) film (1) filmezés (1) filmrendezés (1) Flynn (1) Foreman (1) forgatás (1) Frank Herbert (1) George Lucas (1) hangszerkesztés (1) Harry Potter (1) házi (1) House (1) Imája (1) J. K. Rowling (1) karácsony (1) katona (1) készítés (1) Kétfarkú (1) kórház (1) kutya (1) Luca (1) master (1) movie (1) népmese (1) part (1) rajzfilm (1) Rapunzel (1) Rasa (1) star (1) Star Wars (1) Tangled (1) Taub (1) tomcat (1) Törley (1) torrent (1) Trek (1) utómunka (1) választás (1) viccpárt (1) videó (1) videószerkesztés (1) Walt (1) Wilson (1) yang (1) yin (1) Címkefelhő

A Disneynek folyton sikerül (szerk)

2012.05.02. 17:48 dangbird

...nagyot alakítania, ha tudatalatti pedofil tartalmakról van szó. Szinte hihetetlen, hogy egy komplett iparág épült ki erre, szakemberek ezreivel, akik első ránézésre közönséges médiamunkásoknak tűnnek, s nem mondják meg senkinek, még családjuknak sem (főleg nem gyerekeiknek!), hogy valójában mi a szakterületük. Erről lehetne aztán összeesküvés-elméleteket gyártani!

Egy olvasó ajánlotta figyelmembe a következő promóciós anyagot:

Amit ő kiszúrt rajta, az a SEX szó, melynek betűi a fenti képen különösebb előtanulmáyok nélkül kivehetőek a férfit gúzsbakötő hajfonaton.* Aki nem érti, hogy egy vidám, elsősorban gyerekeknek készült film poszterére miért van elrejtve a SEX szó, elsőnek olvassa ezt, aztán a bejegyzést, bár megvallom, ezt inkább haladóknak szánom, mint kezdőknek. Aki kezdő a témában és jól tud angolul, feltétlenül nézze meg Lenon Honor: Demons in the Outfield valamint The Early Works of Walt Disney: The Foundations of a Pedophilic Institution (első rész , második rész) dokumentumfilmjeit.
Szóval, a SEX jó jelenlétén túl, mindössze első vizsgálatra, a következőkre lettem figyelmes: a ló hátsó része furcsán árnyékba borul és tulajdonképpen szabálytalanul kilóg a képből, így olyan, mintha antropomorf, kétlábú lény lenne, aminek viszont így pont a nemi szervét fogja a kislány, és irányítja a férfira, gúzsbakötve őt a sex szó használatával. Bár hogy kislány-e, vagy mennyi idős, szándékosan nem derül ki, a karakter tökéletes megtestesítője a gyermek-felnőtt projekciónak. A képen, ami nyilván promóciós anyag és első benyomás, a testtartása szándékosan alacsonyítja - ha a hajjal párhuzamosan haladunk, a szája közel egy vonalban van a férfi lágyékmagasságával(!), melle pedig ugyan van, de az alakot elfedő ruha szándékosan hangsúlytalanítja, és az arcvonások is a 90-es évek eleji számítógépes modellek idétlenségét juttatják eszembe, hogy ne lehessen kort leolvasni róluk.
A hangja szokás szerint felnőtt. De ahogy rákeresve a többi promó képet megnéztem, a melle bár azokon is kicsi, de sok helyen természetellenesen ki van hangsúlyozva a ruha mellrészének mesterséges világosításával vagy sötétítésével, ugyanakkor az egész testalkat egy hatéves gyereket idéz. (De mindenképp serdülőkor előtt állót!) Az arckifejezés a legtöbb képen a tökéletes ártatlanság és a gátlástalan, élveteg vadság 50%-os, pszichopatikus természetet sugalló keveréke.
Erre a poszterre visszatérve, a lányt keresztbetett karja a Szűz tulajdonság megidézőjévé teszi. Ahogy utánaolvastam, a férfi karakter viszont egy tolvaj, tehát valószínűleg az Ikrek akar lenni, ami egy tengelyen van a lóval (Nyilas), a Szűz pedig kvadrátban velük, ezt a kép elég jól kifejezi.
Számmisztika tekintetében is van kapás: TANGLED = 63, vagyis 3*21, valamint t-a-n-g-l-e-d = d-e-l-t-a-n-g, delta ugye háromszög, a legfőbb szabadkőműves jelkép, valamint egy hármas szám, az NG pedig 14+7=21. Vagyis 3 és 21 ismételten.
Végül lássuk az NLP-t! Angled: angle (általában rejtett) szándékot, hosszútávú rejtett célt jelent egy viselkedésminta mögött ('hey, what's your angle'), így angled="hátsó/hosszú távú céllal rendelkezően". Dangled = himbált, lóbált (gyakran használják péniszre).
Szinte nem is lehet találni olyan Disney produkciót, ahol valami hasonló aljasság ne zajlana a háttérben. Nyilvánvalóan a legegyszerűbb tanács, ami legnehezebben betartható, hogy óvakodjunk mindentől, ami a hollywoodi stúdiókból kijön; de ha nem, legalább gyermekeinket védjük meg, legalább a Disney-termékektől! Nem mintha más cégek produkcióiban nem fordulnának elő ilyenek, vagy akár reklámokban, óriásplakátokon is, melyek ellen nem lehet védekezni... De amit meg lehet tenni, legalább azt tegyük meg, hogy a gyerekeink tudatalattija egy fokkal egészségesebb legyen. A magunkéról nem is beszélve. A fenti kép ugyanis nem a szexuális tapasztalatok és beidegződések nélküli gyerekeket célozza meg elsősorban, hanem az apukákat....

(*Ha valaki nem találja, és szabad a gazda.)

Házi feladat: a Rapunzel nevet önállóan elemezni... (Nem is beszélve a pedofil kontextusban a Rider névről, valamint, hogy a fő antagonista neve "Mother Gothel", mert hát ki a legfőbb akadálya egy pedofil cselekménynek!)

SZERK: Ma jutott csak eszembe, hogy a Ji King 63-as számú ábrája a "beteljesülés előtt" nevet viseli, amely a Kong Fu Ce-féle, társadalmi "folyamatábra" formájában való értelmezés szerint a lehető legrosszabb társadalmi berendezkedést ábrázolja - tehát gyakorlatilag a mai kor társadalmának működési modelljét mutatja be. (Bővebben ebben az előadásban, a 23. perctől.)

20 komment

Címkék: disney rajzfilm Flynn Rapunzel Tangled Walt

A bejegyzés trackback címe:

https://marioatreides.blog.hu/api/trackback/id/tr846226197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steinerista 2012.05.04. 09:52:12

Nekem Rapunzel egyből rape, más nem, erőltetni meg nem akarom, ez már így is kiborít. Amúgy király cikk és minden Disney mozifilm előtt le kéne adni reklám helyett, köszi.

steinerista 2012.05.05. 19:08:43

Ez komoly :D remélem megy ide: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q4fXllxQa1Y

LeonCL 2012.05.08. 16:01:10

A MGM logója is megér egy elemzést, Omega jelbe foglalt oroszlán, szintén omegába foglalt emberi arcnak álcázott bagoly. A mottónak is biztos van valami mögöttes jelentése vagy anagrammája, sajnos angolból nem vagyok elég jó, hogy megfejtsem. http://images.wikia.com/stargate/images/7/71/Mgm_icon.jpg

steinerista 2012.05.09. 14:25:15

Itt is van egy baglyos filmstúdió, nem a film a lényeg, csak a logo: http://www.dailymotion.com/video/xz5cs_la-jetee-1962_creation Jó régi...

teGergő 2012.05.09. 21:43:19

...és az "Argos films" a logó alatt? Árgus? :)

steinerista 2012.05.09. 21:49:03

Asszem görög mitológiában volt valaki, utána kéne néznem ki volt és mit csinált, de nem kizárt, hogy árgusan figyelt :)

LeonCL 2012.05.09. 22:14:34

1000 szemű óriás volt, mindent látott, ami a világon történik. Ha jól emlékszem Heraklesznek akadt dolga vele.

M.A. 2012.05.10. 09:56:12

Lehet válogatni: en.wikipedia.org/wiki/Argos_%28disambiguation%29

marioatreides 2013.01.09. 13:10:54

Ja, szerk, szerk, szerk, de nincs kedvem szerkni, csak kommentbe írom: a ji king 63-as ábráját bár beteljesülés előttnek nevezik, de a tangled szó is elég pontosan leírja ezt az állapotot, illetve a világ jelenlegi állapotát.

teGergő 2013.01.26. 14:31:26

Ha már szerkni kéne: a kép alatti második bekezdésben: " a SEX jó jelenlétén túl". Gondolom nem jó-t, hanem szó-t akartál írni. :) Amúgy meg ma jöttem rá, amikor a gyerekek az Aranyhaj-t nézték (én még sosem láttam, de ezek szerint megvan itthon...), hogy az ez a mese. Csak a végét láttam, sok minden nem derült ki. Legközelebb figyelni fogok (bár te sokkal jobban értesz hozzá, nekem a szereplők nem sokat mondanának, és a cselekmény is csak részben...). :)

Lazur 2013.01.26. 21:09:46

A gondos bocsok bezzeg senkit nem érdekel... Pedig ott minden van, ami a millió dolláros bébiknek kell.

Enakara 2013.02.25. 10:07:37

Végigolvastam.. hát nem tudom.. szerintem ez baromság.. Bármibe bármit bele lehet magyarázni.. én is nézem ezeket a meséket a kislányommal, de sosem fedeztem fel benne ilyesmit, pedig milliószor néztünk mesét. De ha már szex: Hófehérke és Piroska horror mese, A széttáncolt cipellők (Grimm), plázacicás elbeszélés (minden nap új cipő, apuci kislányának), Micimackó - analfabéták és drogosok gyülekezete.. és minden mesére tudnék ilyet írni.. Szerintem nincs olyan rajzfilm amit nem láttam, és a köztudatban van, úgyhogy van némi rálátásom És ismerem Andersen, Grimm, és Benedek Elek majdnem összes meséjét.. Ja és Hollywoody filmekkel kell vigyázni? Mi a helyzet a Magyar Népmesék sorozattal? Na az aztán igazán kaotikus ha belegondolunk nem? A rajzok is, meg a történetek is.. már ha a fent említett blog szerint nézzük.. vagy Mátyás király meséi.. meztelenül ment pl. az okos lány a király elé, csak egy lepedő volt rajta.. Mátyásnak le kellett volna vágni a fél fenekét ha elveszít egy "fogadást"... stb.. Az meg hogy milyen logo milyen? Mi van benne? Mindent ki lehet elemezni és belemagyarázni valamit. Még a túró rudiba is.. Nézzük is: Piros Pöttyös túró rudi = nemi betegséggel fertőzött pénisz.. de azaz igazi.. ja és túró rudi = ápolatlan, nem mosakodott pénisz igaz? Jajj hagyjuk már....

M.A. 2013.02.25. 10:14:41

"én is nézem ezeket a meséket a kislányommal, de sosem fedeztem fel benne ilyesmit, pedig milliószor néztünk mesét" - ezek így vannak megcsinálva. Csak az veszi észre, aki tudja, mit kell keresni. "Mi a helyzet a Magyar Népmesék sorozattal? Na az aztán igazán kaotikus ha belegondolunk nem?" - ez különösen érdekel.

teGergő 2013.02.25. 16:11:18

"Végigolvastam.. hát nem tudom.. szerintem ez baromság.." Érdekesnek tartom, hogy más mesékben te is fel véltél fedezni dolgokat, ennek ellenére egy szerintem ennyire egyértelmű észrevételt (egyértelmű, miután el lett [és nem bele lett] magyarázva) meg baromságnak tartasz. Mindennel érdemes vigyázni, de van, amivel kevésbé. Ha valaki nem érti meg egy mű létrejöttének szándékát az nem a műt jellemzi, hanem az arról véleményt alkotó embert. Értem ez alatt azt, hogy pl. a Magyar Népmesék bár sok vonatkozásban visszataszító, és meredek lehet ábrázolásmódjaiban, és fogalmaiban - szemben a Disney nem kevésbé tehetséges, valósághű alkotásaival (ha leszámítjuk a varázslatos dolgokat) - annyit mindenképpen látni kell, hogy a Magyar Népmesék a magyar népművészeti "régiségek" mellett asztrolgóiai vonatkozásban fogalmaznak, így szó szerint sok minden nem is értelmezhető. Nem azért nem értelmezhető, mert hülyeség, hanem mert nem szó szerint kell érteni, elvont szinten, asztrológiailag-teremtésrendileg fogalmaz. Stb. :)

teGergő 2013.02.25. 16:14:26

Ja igen, és ettől még a Disney-nél is van több olyan dolog, ami többféleképpen értelmezhető, többfjat jelentésrétegben íródnak a történetek, azokat is ki lehet vetíteni asztrológiai vonatkozásokra, csak ott jobban előadják a látszatot azok számára, akiknek csupán "szórakoztatás" szintjén nyújt bármit is egy ilyen mese, asztrolgóiai szinten kuka az illető. De benne van az is, hozzáértéssel kiolvasható. Ugyanez szimbólumokról, és egyéb észrevételekről is elmondható.

teGergő 2013.05.10. 11:59:00

Egyébként ha még nem mondta volna senki, ez a Tangled c. rajzfilm magyarul Aranyhaj néven fut, és nekünk megvan, mint kiderült. Nagyon nem mesélném el a történetét, de valóban egy túl fiatalnak kinéző lányról szól, aki a nálánál valamivel már idősebb fiúba beleszeret, és ennek "rendje" és módja szerint a végén eme korkülönbség-érzet ellenére saját maga borul a nyakába, és megcsókolja. Még csak nem is az idősebb a fiatalabbat, hanem a fiatalabb az idősebbet. Ehh, fordított pedofília? :P

cath 2013.05.10. 22:35:27

Annak is van neve.

teGergő 2014.03.16. 23:24:14

http://static4.fjcdn.com/comments/cookiie+rolled+a+random+comment+97+posted+by+anonymous+at+_14d0abda59d84e8304b61ecd7040d905.png

M.A. 2014.03.17. 12:13:55

Az analt sajnos nem vettem észre, pedig a bal oldali alak testtartása is erre (is) utal.
süti beállítások módosítása