HTML

A blogger neve: ...

Friss topikok

Címkék

13 (1) 2010 (1) Ákos (1) borg (1) cameron (1) Chase (1) Csillagok Háborúja (1) Cuddy (1) disney (1) download (1) Dűne (1) dvd (1) dvdrip (1) film (1) filmezés (1) filmrendezés (1) Flynn (1) Foreman (1) forgatás (1) Frank Herbert (1) George Lucas (1) hangszerkesztés (1) Harry Potter (1) házi (1) House (1) Imája (1) J. K. Rowling (1) katona (1) készítés (1) Kétfarkú (1) kórház (1) kutya (1) master (1) movie (1) part (1) rajzfilm (1) Rapunzel (1) Rasa (1) star (1) Star Wars (1) Tangled (1) Taub (1) tomcat (1) Törley (1) torrent (1) Trek (1) utómunka (1) választás (1) viccpárt (1) videó (1) videószerkesztés (1) Walt (1) Wilson (1) yang (1) yin (1) Címkefelhő

Előadáson jártam

2010.05.18. 11:18 dangbird

Pénteken Tóth Ferenc előadását hallgattam meg a Két Hollós könyvesboltban a kiválasztókról és kiválasztottakról.

Ő a kérdést tisztán materiális, technokrata irányból közelíti meg. Az ő érvelése szerint az "istenek" és az "úr angyalai" valójában fizikai lények, emberek avagy emberszerűek, erre számos utalás található az Ószövetségben. Egy rejtőzködő, alternatív civilizációról van szó, akárcsak a Más Utakon Járók, azonban ez a civilizáció egyáltalán nem egy magasabb rendű szellemiséget, erkölcsiséget képvisel, manipulálja az embereket, visszaél technikai fölényével, s valójában nem más, mint egy előző, letűnt, önmagát a maihoz hasonlóan elpusztító civilizáció maradványai, melynek túlélői föld alatti bunkerekben húzódtak meg évszázadokon át, majd amikor "tisztult a levegő" (bár akár szó szerint is), kimerészkedtek, túlélőket kerestek, akiknek azután számukra érthetetlen technológiát adtak a kezében, pontos utasításokkal látták el őket, nem csak eme technológia használatára, hanem arra is, hogy cserébe mit kell tenniük és mit kell adniuk - pl. élelemmel láthatták el a túlélők csapatát.

Ez az elmélet egyrészt összeférhető Atlantiszról szóló ismereteinkkel, hiszen nincs konkrét információnk arról, hogy a titánokon és az embereken kívül egyéb"intelligens" fajt ne teremtettek volna az atlantisziak, másrészt pedig elég jól illeszkedik David Icke Reptilianjaihoz, akiket meglehetős kétkedéssel fogadtam, nem elsősorban azért, mert a föld alól/másik dimenzióból(!) jönnek, hanem azért, mert emberi alakot vesznek fel, és ráadásul ilyen formában a kamerák előtt is mutogatják magukat, ami abszolút nem logikus. Mindenesetre néhány elég meggyőző felvétel is napvilágot látott, pl. az alábbi, és az Irányítók, jó szokásuk szerint, boldog-boldogtalanról elkezdték hirdetni, hogy reptilián (elég csak körülnézni a Youtube-on a témában), tehát mindenesetre lehet valami a dologban.

Jövő pénteken Szántai Lajos előadására megyek. Aki akar, jöjjön.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marioatreides.blog.hu/api/trackback/id/tr986226272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cath 2010.05.19. 10:14:51

ennek a faszinak lassítás nélkül is gyíkfeje van. Lassítva viszont bármelyikünk földönkivüli a mimikája alapján :), nem?

cath 2010.05.19. 11:10:51

na megnéztem magam webkamerával :)))))). Nem vagyok gyík lassítva se. Majom vagyok :), okosan csillogó ;-) körökkel a szememben :))).

Lili 2010.05.19. 11:11:13

szerintem a pislogásra kell koncentrálni, mintha az alsó szemhéja mögött egy plusz hártya is mozogna

hermes3X 2010.05.19. 17:45:27

Épp a kígyó, sárkány, és oroszlán motívumokról olvasgattam a héten, mivel ezek a szimbólum rengeteg könyvben, épületen, a heraldikában és ikonokon is megjelennek,a régi időktől a középkoron át egészen mostanáig erre pont most jössz ezzel az elmélettel:). Kár, hogy nincs tiszta forrás :S Az ember ezekbe a dolgokba egyre inkább belekeveredik. Annyi biztos, hogy a magyarok a népmeséikben elég erőszeretettel irtották a sárkányokat, de a garabonciás meg sárkányon utazott.És mi van a farkába harapó kígyóval v sárkánnyal? Amit az illuminátusok is használnak mint szimbólumot, de a heraldikában magyar családok címerein is megtalálhatóak. De ott van még a bika kígyótesttel pl(Merovingok). Youtubon megnéztem egypár videót gyorsan, ezekről a Reptiliánokról, hamar arra a következtetésre jutottak, hogy Isten nem létezik csak a reptiliánok, erre mutatnak egypár képet Krisnáról amint a feje körűl van vagy 20 kígyó, középkori ikonokat amint egy szent ül egy hétfejű sárkánnyal és egy 7fejű oroszlánnal.

M.A. 2010.05.19. 18:02:56

Kígyó = Skorpió, sárkány (3 fejjel) = Mérleg, Oroszlán, tigris, medve = Oroszlán. A kígyó és a sárkány ezenkívül kétféle asztrálfény-szimbólumot is jelentenek, és szorosan összekapcsolódnak; a magyar népmesékben irtott sárkányoknál az igazi ellenfél általában a láthatatlan (plutonikus) Skorpió, akiből a sárkány azon ereje származik, mely megköti (ellensúlyozza (mérleg)) a Szűz-energiát, lásd az Égig érő fában a skatulyába zárt (rejtett, láthatatlan) darazsakat (skorpió, hátul van a fegyvere). Ezek a jelképek alapvetően nem "jók" és nem "rosszak", ezért nem kell csodálkozni, hogy a legsötétebbtől a legvilágosabb kultúráig mindenhol megjelennek.

hermes3X 2010.05.19. 18:23:53

Kösz a gyors,választ */9110 --->(ezt a macskám írta, ahogy végigmászott a billentyűn:)elég ijesztő:D ) Visszatérve biztos érdekes volt az előadás, nem lehet hanganyagot v videót elérni valahol az előadótól? Vagy ha teheted postolhatnál bővebben a hallottakról.

M.A. 2010.05.19. 18:38:37

Felvették, nem tudom, hova fog kikerülni és mikor.

ScythicValour 2011.06.15. 22:46:32

Ez az alak csak nekem gyanúsan hüllőszerű, vagy tényleg van benne valami: http://www.youtube.com/watch?v=OGs2XbQj8Zw ? Csak én képzelem az arcára a gonosz hüllőséget (mondjuk a videó rossz minősége miatt), vagy nektek is úgy tűnik, mintha az emberi létbe csak frissen bekapcsolódott reptilián lenne, aki erőlködik is, nehogy látványosan visszaalakuljon, miközben előadja magasztos mondanivalóját? További érvem, hogy ember ennyire nem lehet retardált; ez az alak az Irányítók által kifejlesztett ostoba retorikát erőlteti ki magából. Látszik rajta, hogy nem "józan" meggyőződésből mondja. Vagy igaz a gyanúm, vagy egyszerűen elmeháborodott a gyermek.

M.A. 2011.06.17. 08:49:49

Inkább az utóbbi.

emjé 2011.06.23. 07:10:55

Vajon kikről beszélhet Hugo Chavez...? http://www.youtube.com/watch?v=9tcQo65II4k&feature=player_embedded

gyuff 2011.07.02. 10:09:45

sajnos emjé a linket valamiért már nem lehet megnézni:P ha megkérhetünk rá leírod, miket mond Chavez?:D az előző témába pedig szerintem ez a tipikus: http://www.youtube.com/watch?v=ANKarAs9ILA (blogra már linkeltem)

emjé 2011.07.03. 08:34:08

Egy rövid riportrészt tartalmazott a videó: " 1. Hogyan szeretné, hogy a Föld emlékezzen Hugo Chavezre? 2. Két szó… első… inkább csak egy… Egy ember… Ami vagyok, ilyen formában: Egy Ember – Humán Ember (érti? – ezt gesztikulálja a riporternek)… Egy Humán ember, mivel vannak emberi lények, akik emberi alakkal rendelkeznek, de nem emberek. Én Ember vagyok…"

bé.jé 2012.05.15. 17:53:11

Nem tudom mennyire aktuális még, de szerintem is van benne valami mert Simpsonék is utalnak rá. Van egy rész ahol az idő múlását illusztrálják;pörögnek a naptár lapjai és a fontosabb napokon megáll(hálaadás, karácsony stb.). Itt van egy dátum ahol szintén megáll, hogy a gyíkemberek nemzetközi világnapja, vagy valami hasonló.